U ZADARSKOJ ŽUPANIJI PREDSTAVLJEN PROGRAM ŠKRAPING 2018.

u zadarskoj zupaniji predstavljen program skraping 2018

U petak, 15.12. 2017., u Maloj vijećnici Zadarske županije predstavljen je program XIII po redu Škrapinga Tkon - Otok Pašman, koji će se održati 3. ožujka 2018. godine.

Predstavljanju su nazočili zamjenik Župana Šime Mršić, pročelnik Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet Krešimir Laštro, i Ante Župan iz Odsjeka za medije i promidžbu. Zamjenik Župana Šime Mršić pohvalio je manifestaciju Škraping, istaknuvši njegovu važnost za razvoj turizma izvan glavne sezone i u smislu borbe protiv depopulacije otoka.

Načelnik Općine Tkon Goran Mušćet, u uvodnoj riječi je, između ostalog, naglasio da Općina ulaže napore kako bi postala prepoznatljiva turistička destinacija.Također je i u ime voditelja Škrapinga Dina Smoljana istaknuo važnost manifestacije Škraping za turistički razvoj Općine Tkon i Zadarske županije.
Osim načelnika, Škraping 2018. predstavili su i ostali članovi Škraping tima: Martina Rudić, voditeljica sportskog dijela Škrapinga, Julijana Radović-Longin, voditeljica Sajma otočnih proizvoda, Ana Kuštera, voditeljica dječjeg Škrapića, Taki Rudić, voditeljica Škraping tjedna i Zlatko Lukačić, predstavnik za logistiku.

Novost Škrapinga 2018. je uvođenje nove Rekreativne staze koja iznosi cca 6 km, a namijenjena je djeci i odraslima koji žele provesti Škraping u zajedničkom druženju i ugodnoj šetnji u prirodi.
Glavna tema Škraping tjedna je zdrava sportska prehrana, koja je uz sportske aktivnosti važan element zdravog života. U sklopu promocije zdrave prehrane, gastronomski stručnjak Veljko Barbieri pripremat će vrhunske delicije zajedno s lokalnim ugostiteljima u kojima će moći uživati svi posjetitelji. Sportski direktor Škrapinga Stipe Božić će također održati predavanje o prehrani alpinista.
Na tradicionalnom Sajmu otočnih proizvoda, koji će se u sklopu Škrapinga održati u subotu 3. ožujka i nedjelju 4. ožujka, predstavit će se Prijatelji Sajma i to nositelji oznake HOP s otoka Šolte.
Peti po redu Škrapić koji će se održati u nedjelju 4. ožujka 2018. bazirat će se na očuvanju nematerijalne baštine otoka Pašmana i na vrednovanju suhozida i bunja kao iznimne baštine.